.

MAGONYA KİTAP YORUMU


Kitap Adı: Magonya
Özgün Adı: Magonia
Yazarı: Maria Dahvana Headley
Yayınevi: Pegasus

Magonya'yı okuyanlar 'Kitaba Aşık Olanlar' ve 'Kitaptan Nefret Edenler' olarak ikiye ayrılıyor. Bu kadar sansasyon yaratan bir kitabı bir de ben okumak istedim. Hangi tarafta olduğumu merak ediyorsunuz değil mi? Bununla ilgili kitabı okuduğum süre boyunca çok fazla mesaj aldım. Herkes ne düşündüğümü merak ediyordu. O zaman söylüyorum! Sanırım ben 'Kitaba Aşık Olanlar' safında yer alıyorum. Kitaba ölüp bitmedim. Ama kurgusu mükemmeldi. Asla kötü bir kitap değildi. Bu yüzden kendimi kitabı sevenlerin tarafına daha yakın gördüm. Şimdi kitaptan biraz bahsedelim...

Kesinlikle çok akıcıydı. Magonya'da bir dönüm noktası yer alıyor. Kitapta asıl olayların anlatıldığı kısım 100. sayfadan sonra başlıyor. Ama o sayfaya gelene kadar hiç sıkılmadım, aksine sayfaları ardı ardına çevirdim. 100 küsürüncü sayfaya kadar kitap normal olarak ilerliyor. Fantastik kısımlar ise daha sonra başlıyor. Fantastik dünyaya adapte olmak benim için biraz zor olsa da kitap yine de akıcılığını kaybetmemişti.

Biraz yazarımızın oluşturduğu o fantastik dünyadan bahsedelim. Doğruyu söylemek gerekirse daha önce Magonya tarzında bir fantastik kitap okumamıştım. Okuduğum diğer fantastik kitaplardan çok farklıydı. Yazarımızın o dünyada yarattığı her bir ayrıntı kesinlikle eşi benzeri görülmemiş bir farklılıktaydı. Gökyüzünde insanların göremediği bir yaşam alanı düşünün. Dev gemiler ve içerisinde yaşayan insan kuş karışımı canlılar. Ne kadar farklı geliyor öyle değil mi? İşte bundan bahsediyorum. Yine ve yine söylüyorum çok farklı...

Objektif olacağım. Gökyüzünde bulunan tüm o gemilere tamamım. Ancak kitabın biraz daha tarihte geçmesini isterdim. Neden diye soracak olursanız, günümüzde teknoloji düşünemeyeceğimiz kadar ilerledi ve her geçen gün de ilerlemeye devam ediyor. Gökyüzünde gerçekten bu tarz gemiler olsaydı yıllar boyunca insanlar bunu fark etmez miydi? Video kaydına alınan UFO'lar bile varken yeryüzüne bu kadar yakın bulunan bir filonun keşfedilmemesi mümkün mü? Yazarımız bu kitabı yazarken tüm insanlığı, bilimi ve bilim adamlarını yok saymış sanki. O yüzden eğer bu tarz bir dünya oluşturacaksa insanlığın daha cahil ve teknolojiden bihaber olduğu bir zaman seçmeliydi ki gökyüzünde asılı duran onlarca gemiyi insanlık fark etmesin. Kitapla ilgili söyleyeceğim tek olumsuz yön bu.

Başkarakterimize gelecek olursak. İlk 100 sayfa boyunca atarlı ergen tavırları takınan bir karakter vardı. Hiç haz etmedim. Ancak daha sonra aklını başına topladı ve yaptığı hataların farkına vardı. Yan karakter olan Jason ise bir yan karaktere yakışacak düzeyde iyiydi.

Ah, o kitabın sonu neydi öyle. Ağlamasam da gözlerim hafiften bir doldu. O kadar güzel ve heyecanlı bir yerde bitti ki ikinci kitap çevrilmiş olsaydı çoktan elime alıp okumaya başlamıştım. İkinci kitap çıktığında ilk satın alanlardan olacağım.



KONUSU:

Doğduğu günden beri güçlükle nefes alabilen, sayısız kez ameliyat geçiren ve ara sıra nöbete tutulan Aza'nın 16 yaşına kadar yaşayabileceğini başta doktorlar olmak üzere hiçkimse tahmin etmiyordu. 5 yaşına kadar bile yaşaması mucizeyken Aza 16 yaşına kadar geldi. Aslında gelemedi. 16. yaşına 4 gün kala Aza öldü.

Ölmeden önce gökyüzünde bir gemi gören Aza etrafındakilere gemiyi gösterdiğinde herkes onun halüsinasyon gördüğünü sandı. Ancak Aza onun halüsinasyon olmadığını bilecek kadar gerçek olduğunu fark etmişti. Daha sonra gökyüzünden bir sesin onu çağırdığını duydu. Aza, öldüğü gün bambaşka bir dünyaya adım attığının farkında değildi.

Kitap benden 9 puan aldı.

Sağ tarafta yer alan "İzle" butonuna tıklayarak blogumu takibe alırsanız mutlu olurum :)
Daha fazla kitap paylaşımı için beni Instagram hesabımdan takip etmek için BURAYA tıklayabilirsiniz.
Replika kitap yorumu için BURAYA tıklayabilirsiniz.
Bir Parça Sonsuzluk kitap yorumu için BURAYA tıklayabilirsiniz.
İstasyon On Bir kitap yorumu için BURAYA tıklayabilirsiniz.
Illuminae kitap yorumu için BURAYA tıklayabilirsiniz.
Yobaz kitap yorumunu okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.
Seni Ben Uydurdum kitap yorumu için BURAYA tıklayabilirsiniz.
Uyanış kitap yorumu için BURAYA tıklayabilirsiniz.
Haveyoumetmyblog Haveyoumetmyblog Author

1 yorum:

  1. Güzel yorum olmuş. Ama bir noktayı kaçırmışsın sanırım ya da ben kitabı okurken farklı anladım. Bir teori vardır, ufo ve uzaylıların var olduğunu kabul eder ama bazı güçlerin bunun ortaya çıkmasını engellediği söylenir. X-Files dizisinde de bu teori desteklenir hep. Bu kitapta da FBI, CIA gibi bir ajan grubu var, magonyalıların Meşum Yel dediği hani. Bunlar kendilerinin dünya tarafından öğrenilmemesi için eğitilen ajanlar. Ben kim tarafından eğitildiğini çözemedim, devam kitabında ortaya çıkabilir çünkü magonyalılar da onlardan korkuyor gibi.

    YanıtlaSil

Hakkımda

Selam, ben Emirhan! Blogumla tanıştın mı? Burası benim kitap eleştirileri, dizi/film önerileri yaptığım, yeri geldiğinde ise bazı konularda fikirlerimi sunduğum bir blog. Bloguma göz atmaya hazır mısın?

Blogu Takip Et (Yeni)

Blogumda Ara

Instagram Hesabım

Etiketler

Haveyoumetmyblog

Translate

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *