.

GENÇ ELİTLER KİTAP YORUMU


Kitap Adı: Genç Elitler
Özgün Adı: The Young Elites
Yazar: Marie Lu
Yayınevi: Pegasus Yayınları

Daha öncesinde Marie Lu'nun kaleminden çıkan Efsane, Deha ve Şampiyon'u okumuştum. Distopya türünde güzel eserlerdi. Şimdi ise Genç Elitler'i bitirdim ve bayıldım. Kesinlikle mükemmeldi. Evet, evet mükemmeldi. Bir çırpıda okunabilecek bir kitaptı. Dili kolay ve akıcıydı.

Yazarın yaratmış olduğu dünya ve karakterlere yüklemiş olduğu özellikler şüphesiz daha önce görülmemiş ve duyulmamış bir şeydi. Başkarakterimizin ise insanlar tarafından dışlanmış oluşunu sevdim.


Distopya okumak her zaman zordur. Yeni bir dünyayı keşfetmek ve karakterleri anlayabilmek çaba ister. Genç Elitler'de ise Kızıl Yükseliş'te olduğu gibi bir karmaşıklık yoktu. Her şey açık ve seçik ortadaydı. Karakterler ve olaylar kolayca kavranabilecek nitelikteydi. Arka kapağı okuduğunuzda bile o dünyayı kavramanıza yardımcı olabilecek açıklamalar vardı. Demem o ki: bu kitap sizi zorlamayacak ve sayfalar gözlerinizin önünden kayıp gidecek...

Her serinin sonunda olduğu gibi Genç Elitler'in sonu da beni yıktı. Hiç beklemediğim bir olayla karşılaştım. 2. kitap olan Gül Cemiyeti'ni acilen alıp okumam gerek. Neler olduğunu merak ediyorum.


Sanırım bu yazarın kalemini seviyorum ve kitapları çıktıkça alıp okumaya devam edeceğim.

“Lu, karakterlerinin müthiş hatalar yapmasına izin vererek çıtayı gerçekten yükseltiyor… Tekrar tekrar ziyaret etmek isteyeceğiniz bir dünya.” New York Times Book Review

KONUSU

10 yıl önce ülkede yaşanan kanlı humma ortalığı kasıp kavurmuştur. Bazı insanların genetiğinde ve dış görünüşünde kalıcı izler bırakmıştır. Genç Elitler olarak adlandırılan kesim bu hummadan sonra özel yetenekler kazanmıştır. Adelina Amoteru da onlardan biri. 16 yaşına kadar özel yeteneklerinin farkına varamayan Adelina bir gece yarısında yeteneklerini keşfeder. Kendi gibi yüzlerce hatta binlerce insanı var olduğunu öğrenen Adelina bambaşka bir dünyaya adım atmıştır.

ALINTILAR

"Sadece inandığın şeyleri görüyorsan, gördüğüne inanmanın anlamı yoktur."

"Ağlama," dedi, sesinde katı bir ifade vardı. "Sen bundan çok daha güçlüsün."

"Tuhaf. Daha önce böyle hissettiğimi hatırlamıyordum. Belki de var olduğunu bilmediğin bir şeye özlem duymak imkansızdı. Ancak artık biliyordum ve eksikliğini hissediyordum."

"Beni uzak tutabileceklerini sanıyorlar ama kapıya kaç tane kilit astıklarının hiçbir önemi yok. Her zaman bir başka kapı bulunur."

"Bir zamanlar bir prens, Ölüler Diyarı'ndan bir iblise deliler gibi aşık oldu. İblis tekrar denize girip ortadan kaybolduğunda Prens ona öylesine büyük bir özlem duydu ki okyanusa doğru ilerledi ve bir daha geri dönmedi."

Genç Elitler benden 10 üzerinden 8 puan almayı başardı. Siz de kitap hakkındaki düşüncelerinizi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Beni Instagram hesabım olan @haveyoumetmyblog 'dan takip etmeyi de unutmayın.
Sağ tarafta yer alan "İzle" butonuna tıklayarak blogumu takibe alırsanız mutlu olurum :)
Haveyoumetmyblog Haveyoumetmyblog Author

1 yorum:

Hakkımda

Selam, ben Emirhan! Blogumla tanıştın mı? Burası benim kitap eleştirileri, dizi/film önerileri yaptığım, yeri geldiğinde ise bazı konularda fikirlerimi sunduğum bir blog. Bloguma göz atmaya hazır mısın?

Blogu Takip Et (Yeni)

Blogumda Ara

Instagram Hesabım

Etiketler

Haveyoumetmyblog

Translate

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *